Over Tim testpagina

Alles over Tim en de Tim Foundation

Meer weten over Tim en de Tim Foundation? Bekijk dan dit korte filmpje.

Mocht het filmpje niet afspelen, klik dan hier

Over Tim en de Tim Foundation

Tim in ziekenhuis
Tim en zijn ziekte

Tim is afgelopen november tegen alle verwachtingen in 15 jaar geworden. Tim heeft een energieziekte (de ziekte van Leigh) waardoor hij bijna geen energie heeft en lichamelijk snel achteruit is gegaan. Hij kan lichamelijk bijna niets, terwijl hij verstandelijk 100% is. Zo gaat communiceren bijvoorbeeld via knipperen met de ogen op een ja/nee vraag. De ziekte komt niet veel voor; ongeveer 2 kinderen per week worden geboren met deze genetische aandoening. De helft van deze kinderen overlijd voor zijn 10e jaar.

Tim Foundation

De Tim Foundation is in 2007 opgericht door de ouders (Andre en Nancy) van Tim met als doel om geld in te zamelen voor het onderzoek naar deze verschrikkelijke ziekte, zodat er wellicht in de toekomst een medicijn voor Tim en zijn lotgenootjes kan worden gevonden.

De stand van het onderzoek

Professor Jan Smeitink en zijn team zijn bezig vanuit het Radboud universitair medisch centrum en Khondrion bezig met de ontwikkeling van een medicijn tegen energieziekten (ook wel energiestofwisselingsziekten). De Tim Foundation heeft het onderzoek de afgelopen jaren gesteund met meer dan €160.000,- aan fondsen, mede waardoor de afgelopen maanden een 1e trail met het beoogde medicijn op de eerste patiënten heeft kunnen starten. Het uitbreiden van deze trials en het uitontwikkelen van het medicijn heeft echter nog veel tijd en (helaas) erg veel geld nodig. Daarom blijft de Tim Foundation zich inzetten voor het onderzoek van prof. Jan Smeitink en zijn team.

Klaar om ook mee te doen?

Meld je dan nu aan!

Of je nu wel of niet kunt golfen; op het Golfen voor Tim event kun je niet alleen golfen, maar ook ‘Ballen en Knallen’ of desgewenst alleen deelnemen aan de borrel en het diner ‘s avonds.